Hoppa till textinnehållet

Frågor och svar om appen för privatpersoner

Leende kvinna står och lutar sig mot en vägg

Kom igång

 • Du kan skaffa appen på följande sätt:

  – Du som har en iPhone eller en iPad kan ladda ner appen i App Store.

  – Du som har en Android-mobiltelefon kan ladda ner appen på Google Play.

 • Appen finns för iPhone- och Androidmobiler samt för iPad. Du behöver ladda ner Kinda-Ydre Sparbanks app till din mobiltelefon. Sök på Sparbanken i App Store om du har en iPhone, eller via Google Play om du har en Android.
  Logga in i appen med Mobilt BankID eller säkerhetsdosa. För att kunna betala räkningar i appen och göra överföringar till andras konton, behöver du vara ansluten till tjänsten internetbetalning i internetbanken.

 • Appen är i grunden kostnadsfri. För att kunna betala räkningar och göra överföringar till andras konton krävs att du har tjänsten internetbetalning i internetbanken.

 • Du behöver ha fyllt 18 år för att använda appen. För att kunna betala räkningar och göra överföringar till andras konton i appen behöver du ha tjänsten internetbetalning.

 • Digital Support kan hjälpa dig med guidning och frågor kring appen.

 • För att vi ska kunna ge våra kunder en säker upplevelse, kräver vi att du har operativsystem av version 11.4 eller senare i iPhone och version 6.0 eller senare i Android.

   

  Krav för appen:

  iPhone: iOS version 11.4 eller senare
  Android: Android version 6.0 eller senare. Den mobila enheten behöver även ha stöd för OpenGL ES 2.0 eller senare.

   

  För att se vad du har för version av operativsystem:

  För iPhone: välj Inställningar – Allmänt – Om – Version, versionsnumret ska vara samma som eller högre än 11.4.
  För Android: Det kan skilja från telefon till telefon hur du ser vilken version av operativsystem du har i din Android-mobil. Vanligtvis går det att kolla så här: välj Program – Inställningar – Om telefonen – Androidversion, versionsnumret ska vara samma som eller högre än 6.0.

 • Appen finns tillgänglig för iPhone och Android-mobiler samt för iPad.

 • Ja, genom att ladda ner Sparbanken-appen kommer du åt ditt engagemang och kan använda appen. Som sparbankskund kan du inte använda Swedbanks app utan istället laddar du ner Sparbanken-appen.
  Gå in på App Store eller Google Play och ladda ner Sparbanken-appen. Vi rekommenderar att du först tar bort den gamla mobilbanksappen innan du installerar den nya. När du öppnar upp appen för första gången väljer du vilken sparbank du tillhör.

 • Ja, du behöver både ladda ner båda apparna. Du använder Swedbanks app för att komma åt ditt engagemang i Swedbank och Sparbankens app för att komma åt ditt engagemang i en sparbank.

Logga in

Utgiftskollen

Betalningar

Fonder

Sparmål och snabbspar

Snabbsaldo

Säkerhet

Övriga frågor