Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Hjärtedagen

Two young women in a balancing act on the edge of a pavement

Swedbank Humanfond är en ideell fond som investerar i företag som aktivt arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor. Varje år skänker spararna i Humanfond pengar till välgörande ändamål, 2024 blev det hela 55 miljoner! På Hjärtedagen, den 14 februari varje år, uppmärksammar vi hur mycket pengar som våra sparare skänkt föregående år – och vilken nytta pengarna har gjort.

Tack!

Tack till dig som har valt att investera både för dig och andra. Genom att göra det har du varit med och skänkt över 55 000 000 kronor till över 70 organisationer som alla på olika sätt jobbar för att världen ska bli lite bättre.

Här ser du tackfilmen från Hjärtedagen 2024.

Spararnas bidrag 2024

Hur stor gåva fick varje organisation?

Tack till våra sparare som i februari 2024 skänkte 55 miljoner kronor till Swedbank Humanfonds organisationer.

Se hur stor gåva varje organisation fick 2024 (pdf)

Riskinformation

Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6–7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde. Du hittar faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser under respektive fond på swedbank.se/fondlista eller hos din återförsäljare.

Topp 10 – 2024

Barn på Somalias landsbygd.
Foto: Erika Persson. Ditt sparande i Swedbanks Humanfond bidrar till att fler barn på landsbygden i Somalia överlever, genom Evangeliska Fosterlandsstiftelsens arbete.

Humanfond

Swedbank Humanfond är en ideell fond som investerar i företag som aktivt arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor.

Välj organisation

Välj en organisation som du vill att ditt bidrag ska gå till.

Spara till dina drömmar och gör samtidigt världen lite bättre

  • Du betalar ingen fondavgift
  • 2 procent av ditt sparande går till välgörande ändamål
  • Du väljer själv vilken organisation du vill stödja

Swedbank Humanfond