Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Företagskort på resan

Two men at a business conference

Att använda kort när du betalar eller behöver ta ut kontanter i utlandet är enkelt och bekvämt. Här har vi samlat flera bra tips både inför och under din resa.

Tips inför och under din resa

Försäkringar vid resa på ditt företagskort

Ditt kort är mycket mer än bara ett betalningsmedel. Betalar du resan med kortet ingår ofta en försäkring, som till exempel kompletterande kortförsäkring, tjänstereseförsäkring och reseförsäkring, om något skulle gå fel.

Valutaväxling vid kortköp inom EES

Jämför vår avgift för valutaväxling mot Europeiska Centralbankens (ECB) växelkurs vid växling mellan en EES-valuta och svenska kronor (SEK).

Välj att betala i landets valuta

Ibland får du välja om du vill betala med ditt kort i svenska kronor (SEK) eller i landets lokala valuta. Vår generella rekommendation är att du väljer att betala i landets valuta, eftersom det oftast blir billigare för dig.

Ta ut pengar i automat utomlands

Hur lätt det är att hitta en uttagsautomat i utlandet varierar. Du kan redan före du ska resa kolla upp hur många automater som finns i det landet du ska åka till på Mastercards och Visas webbplatser.

Krånglar kortet på resan?

Ring Spärrservice +46 8 411 10 11

Vi hjälper dig att spärra kortet om du förlorar det utomlands. Om du har problem att använda ditt kort får du hjälp att utreda problemet och får tips och råd. Du kan även få hjälp med nödkontanter eller få ett ersättningskort skickat med kurir. Spärrservice är alltid öppet.

Tips!

Spara spärrnumret!

Spara spärrnumret i din mobil så har du det alltid tillhands!

Kortet är en värdehandling!

Tänk på att hantera ditt kort som en värdehandling och att skydda din kod. Vid resor kan stöldrisken ibland vara högre.