Hoppa till textinnehållet

Så fungerar bankkort för barn

Eating ice cream cones in the garden

Veckopengen är inte längre sedlar och guldpengar för ett barn, veckopeng idag är swish och kort. Därför är det viktigt att prata pengar med sitt barn på ett sätt som gör att de förstår pengars värde utan att se pengarna fysiskt. Låter det svårt? Här kommer några handfasta tips till dig som förälder.

 

Allt fler föräldrar/förmyndare ser fördelarna med att skaffa egna bankkort till barnen redan i åttaårsåldern. Det visar användarstatistik från Swedbank. Ett eget bankkort i kombination med en app för ungdomar där barnet själv kan se sitt saldo är en bra start för att lära sig hantera pengar.

-Som förälder/förmyndare väljer du själv vilka banktjänster ditt barn ska ha, Swedbank har inga åldersgränser på kort, swish och Swedbanks app för ungdomar, säger Tove Zander, Segmentsansvarig för unga på Swedbank.

För att du som förälder/förmyndare ska känna dig trygg när ditt barn lär sig hantera sina pengar själv har Swedbank föräldraspärr på beloppsgränser, där du som förälder själv styr hur mycket pengar ditt barn får swisha och spendera på sitt kort. 

Vägen till ett bankkort är alltså enkel. Det räcker med att förmyndaren/förmyndarna besöker närmsta Swedbankkontor, sedan kan det digitala ekonomiska livet börja även för ditt barn. Har du frågor eller funderingar kan du självklart alltid kontakta oss på banken, både via mejl, våra kontor, via telefon eller chatta med oss på Facebook.

Skaffa banktjänster till barn 0-17 år

Detta och mycket mer ingår helt kostnadsfritt:
  • Ungdomskonto
  • Bankkort MasterCard ung
  • Swish