Hoppa till textinnehållet

Ett bra boende är ett tryggt boende

Ju bättre koll du har på ditt boende, desto tryggare kan du känna dig. Räkna själv med våra verktyg. Och fråga oss om du undrar något.

Första lägenheten, hur gör man?

Det finns en hel del att fundera över när du flyttar till ditt första egna boende. Vi har samlat svar på det mesta som kan vara bra att tänka på.

Smiling woman at an outdoor party

Räkna ditt bolån

Det är inte alldeles enkelt att räkna ut vilken bostad som du har råd att köpa. Här kan du räkna ut hur mycket du kan låna och vad det kommer att kosta dig.

Så mycket kan du låna

Med ett lånelöfte är du alltid redo!

Drömbostaden kan dyka upp när du minst anar det. Är du kund får du ditt preliminära lånelöfte direkt - annars ringer vi upp dig för några kompletterande frågor.

Dangling summer legs.

Ska man köpa eller sälja först?

Det korta svaret är "det beror på". Det långa svaret, med tips om hur du kan tänka, hittar du hos Fastighetsbyrån.

Dad with two kids packing the trunk of their car.

Kommit igång med sparandet?

Att ha ett sparande är alltid viktigt, var du än befinner dig i din bostadsresa. Om du planerar att köpa en bostad behöver du kanske spara till kontantinsatsen - och om du redan äger din bostad är det viktigt att ha pengar till oförutsedda utgifter.

Boendekollen - mer än bara bolån

Glöm inte att gå igenom hela din livssituation när du köper en bostad. Med Boendekollen får du överblick över hela din boendeekonomi.

Samboavtal och mycket mer

I många situationer i livet kan det vara viktigt med juridiskt korrekta avtal, till exempel när du flyttar ihop med någon. Här kan du få hjälp via vår jurist.

Tio steg till ett lyckat bostadsköp

Vi finns här

Ha det skönt och ta hand om dig, så finns vi här för dig när du behöver oss: